Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

'219 ημέρες βροχής" με τη ματιά των αναγνωστών

της Αλίκης Γιωτάκου Οικονόμου
Διάβασα το βιβλίο σου και γέμισα από ποικίλα συναισθήματα. Δεν θα γράψω μια κριτική. Αυτό θα το κάνουν πολλοί και πολύ καλά μάλιστα.
Θα πω όμως ότι μέσα από την προσεκτική ανάγνωση που έκανα, έζησα καταστάσεις πολλές. Έντονες, δραματικές, ζεστές, ανθρώπινες και όλες δοσμένες με το χαρακτηριστικό σου ύφος. Ως φιλόλογος μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα το κοφτό των φράσεων. Σου δημιουργούσε την εντύπωση ότι ανασαίνεις, δυναμώνεις.Κοφτές, λιτές, γεμάτες νόημα μικρές φράσεις. Χαρακτηριστική και η τοποθέτηση του ρήματος στο τέλος της πρότασης. Με εντυπωσίασε. Τονιζόταν έτσι όλο το νόημα των νοημάτων,
Εντυπωσιακό το στοιχείο των πολλών προσώπων μέσα στο κείμενο, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ο καθένας. Τύποι που περνούσαν μπροστά σου, λες και τους έβλεπες, τους έκανες παρέα, τους συμπαθούσες ή τους αντιπαθούσες. Έδωσες με τελειότητα τις αντιθέσεις των χαρακτήρων, τη συμπεριφορά τους, την καθημερινότητά τους.
Εκπληκτικές οι αντιθέσεις των ζευγαριών. Εκπληκτικά μικρά σημεία που όμως σηματοδοτούν το όλον του κειμένου Ευρηματικός ο τρόπος της τιμωρίας ορισμένων, χωρίς την επέμβαση του Νόμου.
Θεία δίκη!
Ψυχική ικανοποίηση του αναγνώστη.
Θερμές ευχές... Να διαβαστεί από πάρα πολλούς.
Με αγάπη Αλίκη Γιωτάκου. 11-11-2014

της σεναριογράφου-συγγραφέα Κωνσταντίνας Γιαχαλή
Αφροδίτη μου, τελείωσα το βιβλίο χτες και στο μυαλό μου ήρθε η Αλιέντε που είπε πως το δεύτερο βιβλίο σε κάνει συγγραφέα! Αν το πρώτο ήταν μια ωραία σου βαρκάδα στη λογοτεχνία, με το δεύτερο έσκαψες δρόμο, πολύ βαθύ! Ακόμα και το θέμα που στην αρχή με φόβισε το προσέγγισες τόσο μετρημένα, με τόση μαεστρία! Οι χαρακτήρες σου σκιαγραφημένοι ως την τελευταία λεπτομέρεια, αληθινά ψυχογραφήματα! Η πλοκή σου μαεστρία και το φινάλε τόσο ανέλπιστο και τόσο λυτρωτικό! Τίποτα προβλέψιμο, τίποτα στην πεοατημένη! Μπράβο σου και πάλι μπράβο σου! Ανυπομονω για το επόμενο, μη το αργησεις, μας καλόμαθες.

της Βάσως Σωτηρίου
Aφροδιτάκι, μόλις τέλειωσα το βιβλίο σου!
Ναι, ναι, είναι γεγονός. Με συντρόφευε τόσα βράδια. Μακάρι να κρατούσε περισσότερο. Και ναι, μου άρεσε πολύ.
Για μένα, είναι αρκετά δύσκολο να βρίσκω αστυνομικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που να καταφέρνουν να με πείθουν. Κι εσύ με έπεισες. Δεν ήξερα τον δολοφόνο μέχρι σχεδόν το τέλος του βιβλίου. Η γλώσσα απίστευτα καλή, οι ήρωές σου ένας κι ένας, με αποκορύφωμα την Καλλιρόη. Δεν έχει ξαναφτιαχτεί τέτοιος ήρωας. Σ' αυτό το σημείο, όταν διάβασα τις πρώτες γραμμές για εκείνη, σου έβγαλα το καπέλο!
Με λίγα λόγια, δεν θα αφήσω άνθρωπο για άνθρωπο που να μην του προτείνω να διαβάσει το βιβλίο σου.
Σε φιλώ και περιμένω με αγωνία (έναν χρόνο ίσως;) το επόμενό σου!

της Χρυσούλας Καλκάνη-Σκυλά
Καλησπέρα σας μόλις τελείωσα το 219 ημέρες βροχής. Μπράβο χίλια μπράβο Δεν το περίμενα τέτοιο τέλος ένιωσα δικαίωση μου άρεσε πολύ και το πρώτο βιβλίο μου άρεσε αλλά το 219 ημέρες βροχής με καθήλωσε.

της Εύης Αναστασιάδου
Μόλις τελείωσα το 219 ημέρες βροχής (λίγο πριν τα ξημερώματα θα ήταν) και είμαι ακόμα συνεπαρμένη από το διάβασμα αυτού του καταπληκτικού βιβλίου!!!!!! Πολύ όμορφα δοσμένη η ιστορία της δολοφονίας των παιδιών σε μια επαρχιακή πόλη που δεν σταματά να βρέχει και ουσιαστικά να καθαρίζει όλες τις "βρομιές" των κατοίκων της και όταν αυτές καθαρίσουν ο ήλιος θα ξαναβγεί λαμπρός και φωτεινός!
΄Ομορφη γραφή, μεστή με εξαιρετικά δοσμένους τους χαρακτήρες των ηρώων. ΄Εζησα μαζί τους, έκλαψα, θύμωσα, ταράχτηκα, προβληματίστηκα, συγκινήθηκα......ένα κράμα συναισθημάτων που μου ξύπνησε η κα Βακάλη με την συγγραφή αυτού του βιβλίου! Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό το ταξίδι!!!!!! Αξίζει να το ζήσετε όλοι εσείς που αγαπάτε το καλό βιβλίο. Καλή σας μέρα!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου