Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

"219 ημέρες βροχής" στη Mykonosdaily.gr


Νέο βιβλίο απο την Αφροδίτη Βακάλη


Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο βιβλίο "Και γύρω τους η θάλασσα" σύντομα αναμένεται και το δεύτερο βιβλίο με φθινοπωρινό τίτλο "219 ημέρες βροχής".
Η Αφροδίτη Βακάλη καλεί τους αναγνώστες της να ταξιδέψουν μαζί της σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Βορείου Ελλάδος και να εξιχνιάσουν εγγλήματα.
Το θέμα του βιβλίου είναι ατυνομικοκοινωνικό και θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.
 
Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου, στις 14:00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου.
 
Λίγα λόγια γι'αυτό:
 
"Βρέχει στη μικρή επαρχιακή πόλη. Μήνες ολόκληρους βρέχει διαρκώς νύχτα και μέρα. Κανένας δε θυμόταν ξανά κάτι τέτοιο και όλοι απορούσαν. Πρώτα ήρθε το νερό, ακράτητο ξεχύθηκε παντού, στους δρόμους, στα σοκάκια, μέσα στα σπίτια πάλευε να μπει. Ήρθε η υγρασία. Στον αέρα κάθισε, στους τοίχους, στα κόκαλα των ανθρώπων. Ήρθε κι η λάσπη, που κολλημένη πάνω στα παπούτσια τη σέρνανε μαζί τους. Η γκρίνια, η φαγωμάρα, τους κατάτρωγε. Φτάσαν στα όριά τους ώσπου συνήθισαν. Σιωπηλά το αποδέχτηκαν και συνεχίσαν τη ζωή τους χολωμένοι. 
 
Τέλος, ήρθε και το μεγάλο κακό. Η συμφορά, που αδιακρίτως χτύπησε τα σπιτικά τους. Ήρθαν οι φόνοι. Ο θάνατος.
 
Σάββατο μεσημέρι βρήκαν το πρώτο πτώμα, τη δωδεκάχρονη Κατίνα Τσαπακίδη. Ο αστυνόμος Σκιάδας ανήσυχος κι εξοργισμένος ψάχνει να βρει το «ποιος και το γιατί». Κι αυτά που βρίσκει τον τρομάζουν. Ο Τύπος, η κοινωνία, οι ανώτεροί του, μα πάνω απ’ όλα, η συνείδησή του τον καταδιώκουν. Πολλά τα πρόσωπα, πολλά τα θύματα κι ο χρόνος τον πιέζει. 
 
Χάος γύρω του, βροχή και αίμα. Καράβι ακυβέρνητο ο κόσμος κι ένας Θεός απών. Ή μήπως όχι……;"
ΠΗΓΗ: http://www.mykonosdaily.gr/new/1486_neo-biblio-apo-thn-afroditi-vakali-219-hmeres-vroxhs
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου